Monday, March 29, 2010

x boley jadik nie.!

Berikut adalah antare perkare2 yang aku x bley biarkan berlarutan kerana kelak bakal memakan diri aku sendiri kot.

Pertame:
 Aku x bley biarkan tabiat buruk aku yang suke tertdo merate2 tempat berterusan.Seyesly, korang kasik je kat corok mne pon aku bley tdo.Lagi2 mase kuliah, kasik la DK(dewan kuliah) mne2 kat UKM nieh.Aku sgt flexible dan bley tdo even DK4 yg sejuk mcm kutub utara tuh pon aku bley tdo.Bukan setakat tu aje, kalo dalam Lab pon aku bley tdo.Mse tgk demo simulasi pon aku bley tertdo, dan akibatnyer aku 'terlepas pandang' mcm mne nk acess catity utk gigi maxillary molar for Root Canal Treatment.Kalo mase Prostho lab pulak, mse En. Hisham tgh bagi demo pon aku bley tersengguk2 padahal mse tuh aku tgh berdiri.haaaaa... berdiri pon boley tertdo.Kalo dekat Makmal Pelbagai Disiplin(MPD) lagi la.. dgn kerusi die yg selese tuh pon aku boley tdo.Hasil daripada tabiat aku nie,lecture aku byk x dgr, bile x dgr aku x paham.Bile nk exam terhegeh2 nk paham kan diri sendiri tu pon kalo paham..Lagi menyusahkan diri.

But the thing is, aku XDE NIAT pon nk tertdo.Kalo boley aku nk mendengar 100%. Mengikut fakta 20% daripada memori kite hasil drpd ape yg kite dgr.Xkan aku ske2 nk buang 20% tuh beb. Aku pon tataw nk wat cmner lg.Nk kate aku tdo lewat,x jugak..aku rse tdo aku cukup 5-6 jam sehari.Aku de try ptg2 jogging utk bagi peredaran darah aku lancar dan konon2 aku x tertdo mse lecture.tp hampeh gak.Aku pernah amek Gingko Billoba gak sbgi supplement.Masih tertdo.Macam mane nie???Tlg...tlg......


Kedue:
Aku tataw kenape br2 nie. Mulut aku nie melepaskan perkataan yg x sedap. pendek cte mencarut la..Amat tidak sopan ok.... utk perempuan. Antare carutan yang bese aku kuarkan ialah BAB 1..Pastu aku nie jenis yg melatah gak la.. x pasal2 terkeluar la binatang peliharaan nie..Stakat nie tu la yg paling truk kot carutan aku..Naseb baek aku x sebut bahagian2 dalaman.Lagi memalukan kot.iskk.. Mulut! Sile behave okie! Kalo x aku cili kang!


Ketige:
Sekarang duet biasiswa JPA aku dh tahap kritikal.Mmg sengkek abes la aku nie. Dah x boley membazir bukan2 dah. Perlu survive utk sebulan due!Slamat tinggal wayang... selamat tinggal karok.....selamat tinggal kfc.... slamat tinggal strawberi delight!huwaaaa.... boleyh ke?

Keempat:
Oh. Tiade yang keempat. Cukup stakat di sini sahaje.Sekian terime kasih.


2 comments:

deqyalalink said...

ohh so aku ni pompuan tak elok? fine fine..
semalam baru mkn kfc, nasi lemak maktom..harini baru makan spageti, soup cendawan, hot n roll, wah wah sedapnye *keiekieeki*

faramira said...

deqyalalink:eh2??ko kuat mencarut ke?
cis! sudah la ko... dwet byk lgi... bley ar.. aku tgh sengkek..huwaaaaa...