Monday, March 15, 2010

dlu, kini dan ......

salam sejahtera dan selamat mlm..

bertemu kembali..cam bese aku nk memuntahkan pe yg ade kat benak fikiran aku arini.. seperti bese gak.. post kali ini psl aku.aku kan self-obsessed..(dh bgtaw awl2 kat profile).. kalo korg rse dh muak.. jgn la scroll ke bwh.. ini lg satu post syok sendiri..alkisahnyer bermule bile arini aku tetibe rajin menggeledah brg2 lame aku.. dan aku menjumpai gambar2 lame aku.. jom tgk satu persatu.. (kpd sape yg x rse nk termuntah tuh)...


DULU


 
gmbar pertame nie.. menunjukkan seorang yang sakit kaki sebelah kanan dan terpakse jalan dgn sebelah kaki..hohoho.. mse nie aku br berumur 15 tahun...ye.. nie la aku mse dlu.. sgt keding...berkaca mate..masih pendek dan ketot(skrg pon pendek gak)... dan aku bebas rambut lg mse tuh...hmm.. itu la aku.. 



bley bezekan x gmbr yg atas n gmbr yang nie...perubahan yg mendadak kan?... aku rse mse dlu aku minum teh menggemokkan badan kot..nie aku mse umo 16 tahun.. kite boley lihat dlm mse setahun lemak2 sudah menyukai aku! setahun je kot!perubahan ketare.. mayb jugak aku jadik cmnie sbb senang ati kot.. al-maklumlah br mengenal cinte monyet nie.. tahniah Muhammad Akmal.. ko mengubah fizikal aku..(padahal x pernah pon ko blanje aku makan byk2 mse nie.dating pon x lg)..mungkin aku termakan ayt2 manis ko dlu smpi la aku gemuks..(cett!ade kene mengene ke?)..hohoho... 




 gmbr nie mse aku form 4 gak..mse akhir tahun x silap aku... tp mse nie dh kurus cket..pesal huh? mayb aku gi fitness first kot..huh! xde makne nyer! senang je kan naek turun2 berat aku? mse dulu ar....


nmpk x perbezaan aku? ape? x nmpk ? meh cnie aku tunjuk lg jelas...bezakan la sendiri.. adek laki aku comey kan? (tetibe je)





gmbar nie pulak mse aku form 5.. mse nie sudah tidak bebas rambut lg dh.. it's a gud thing right? oh.. mse nie aku dah kurus balik tp lebih berisi drpd mse form 3..btol x? btol x? adekah mse nie aku x senang hati... jeng3... ntah la labu...



KINI









ok.... knape perlu smpi 3 gmbar kini... hoho..(isk3.. geleng kepale).. so, nie la aku skrg... berisi la gak.. tp x de la seberisi mse aku form 4.. n xde la sekurus mse aku form 3... yg paling penting.. aku dh tmbah satu lg aksesori kat gigi iaitu.. braces...

soh seh soh seh:
  • hmmm.. mayb yg bc post kali nie akan judge aku mcm2.... tp.. itu la kebenarannye.. ini lah aku....aku nie seorang yg biase je.. sgt biase..  
  • aku mmg sedang mencube utk jadi lebih baik dr semalam.. tp kdg2.. apekan daye.. aku nie lemah..sgt lemah.. ssh utk lari drpd diri kite yg biase...
  • ade certain part aku brubah dari negatip ke positip... tp ade gak dr positip ke negatip.. knape la aku x bley aku kekalkan positip yg dlu dan bwk hingge ke skrg.. y......

5 comments:

radios said...

hahahaha
skunk ni byk teringat zaman dulu2 kala jew

faramira said...

radios: btol! aku de terpkir nk wat cm ko.. igt nk saving dlu ..len kali br cte.. tetibe ko dah wat dlu!hohoho

radios said...

hahaha wat je la weyh..nak taw gak cite ko
aku igt lagi time dulu ko sket2 nak muntah..nak muntah sket2
cam org pregnant da..haha

faramira said...

warghhh.. ko igt tang tue je!isk3..sampi skrg kot aku cmnie... kalo aku rse tension je mesti dh cm ngadung 3 bln.. asek loya je.. hehehe..

GadisBerbajuBiru said...

yes,it's a good thing ;)..alhamdulillah (^_^)