Tuesday, March 9, 2010

burung hantu~

Assalamualaikum...
Jam di lappy aku menunjukkan pkul 2.00 pagi..aku masih berjage(mate x ngntok lgsg) dan guess wut.. aku br je lpas bersihkan kipas dan mop lantai bilik C109 lepas aktiviti me-mounting gigi bersame penghuni bilik C113.. seyes sepah sgt bilik aku td.. plaster sane sini..gigi-gigi pon berterabur atas kerpet kayu..so, nk x nk mmg kne bersihkan la..memandangkan mate aku x ngntok tatkala keTERtiduran aku ptg td sbb ujan, alang2 aku bersihkan satu bilik.(eh yeker satu bilik)..Hasilnyer, aku nyer kipas pusing cm Helicobacter pylori helicopter dan lantai aku 'blink2'..

Nie aku nk cte mse nk pilih gigi 'sound'(dalam bahase mlayu gigi yg elok dan tiade karies) sebelum di-mount..Mmg terkial2 la aku mengingat balek anatomy gigi tuh.. cmner nk kenalpasti mne satu central, mne satu lateral incisor(gigi kapak kecik n besar) mne satu bhgian buccal mne satu lingual( aku tataw bhs melayu nyer ape)..al-maklumla..oral biologi dh aku tglkan setahun lepas plus last skali aku mount gigi mse awl2 sem 1..isk3.. apo nak jd la nie.. sume pon ko nk lupe kan farah.. bende basic kot! nmpk nyer wax modelling yg aku wat mse first year dlu sie2 je..


 
Nie la hasil kerje aku..org laen mounting kat lab dgn vibrator.. aku mounting kat bilek..huduh la jadik nyer.. tp x pe.. trim sane sini nnt ok kot!nmpk simple je.. tp azab nk mencari adjecent tooth!stok gigi aku pon dh nk abes.kne kumpol lg nieh!
Sem lepas aku mount utk blaja segale jenis tampalan yg ade kat dlm silibus 2nd year dental UKM.. Kali nie aku mount utk blaja cmner nk wat endo treatment dan radiograph..

Soh seh soh seh:  
  • entah ape la yg aku membebel kat atas nie.. entah korg paham ke tidak.. tdo la farah oiii.. sok klas kul 8!
  • sok gak de appointment ngn Dr Albira.. jd ke aku pk braces utk jaw bwh sok? nnt kan......... kalo xde post psl aku psg braces sok.. maksunye x pki lg la..
  • k la.. mls nk taip dh.. nyte!


6 comments:

fatihahnorman said...

uuuu~~
gigi sape anda kebas ni??
kuning2 laks tu.
ngahaha. =P

radios said...

gigi mayat ek??huuuuuuuuu

faramira said...

fatihahnorman:gigi org klang.... ngeh3..jijiks je....

radios:aiii maz, gigi sendiri pon x knl ke..hukhukhik.. eh, cmner ngn appointment braces ko..

et said...

habuk dari mounting gigi tu bleh sampai kipas ke? dahsat~

faramira said...

et:cett! xde la.. bersihkan kipas aktiviti tmbahan...
basuh kipas rajen.. basoh bj x rajen lgsg! npe la kat aras kite nie xde mesin basuh.. rse nk carik bibik je!

Solarchild89 said...

plaster+serbuk kayu=biskut yang tak sedap