Monday, May 17, 2010

first tymer ..( batak la sonang cte)

arini pagi2 lagi aku, fiera dan zila dh bersiap2.. oh ye ngn leyha skali.. leyha siap batalkan appointment ngn dentist die lg sebab nk ikot kitorg.(okeyh..yg nie aku tipu)...

actually, fiera ngn zila nk tgk tempat dorg naek bas je untk mengelakkan sesat larat mse ari kejadian.. jd dorg pon gi la tgk tempat naek bas arini iaitu kat stesen KTM Kuala Lumpur.. aku ngn leyha follow je..(sebenarnyer sbb aku x pernah pergi situ)..

alang2 dh de kat situ, kitorg pon jalan gi MASJID NEGARA.. dekat je pon kan.. haaa.. sepanjang berpuluh tahun aku hidup kat area KL nie.. nie pon first tyme aku jejak kaki kat MASJID NEGARA . selame nie aku lalu je .. 



 aku ngn leyha kat stesen ktm putra..


nie la stesen KTM kuala lumpur

haaa.. sampi dah Masjid Negare.. 
sebenarnyer ade insiden yg x best jadi kat dlm masjid nie..
mls aku nk cte.. wat panas ati je kan...

lepas kitorg gi masjid negare nie.. kitorg trus gi Jalan TAR .. (oh, yg nie bukan first tyme kitorg gi ye).. Fiera ngn zila shopping sakan... ntah brape byk kain ela die beli pastu campoq selendang lagi.. aku beli setakat kain cotton jepun sepasang je... haaa.. pas penat jalan.. perut pon dh lapaq.. kitorg masuk sogo .. makan.. pas makan jln2 dlm sogo.. ade la sehelai bj aku beli..

pastu, aku ,zila ngn fiera terus kan perjalanan gi MAJU JUNCTION sbb zila kat nk beli blouse utk mak die... leyha lak balik fakulti sbb nk jumpe dentist die....kat maju junction nie pulak si fiera ngn zila sambung shopping... aku suspek dorg nyer mood gila shopping dh dtg nk taw sebab pe? ikuti dialog berikut:

aku   : dh abes shopping kan? (sambil  tgk beg plastik kat tgn fiera mcm x cukup tgn)
          dh.. jom balik...!
fiera:  ape ? nak balik?
aku  : x nak balik ke? (dengan muke tercengang2 dan masih tgk beg plastik yg mcm x 
         cukup tgn )
fiera: X NAK!! NK JALAN LAGI!!

so, aku ikot je la.. jln lagi.. belek2 baju.. haa.. dapat si fiera nie cardigan purple... zila pon same.. cardigan kaler coklat... lepas tuh br la kitorg balik kolej...

p/s: heran x .. apsal aku x turut membeli belah cm dorang.. haaa... rahsie nyer...before kluar tuh aku mmg dh limitkan brape byk aku nk blanje arini n tinggalkan kad ATM aku kat bilik supaya akux withdraw n over spend.. *tepuk utk diri sendiri* kalo x, mmg keje aku dok cucuk je la kat mesin ATM tuh...

ok la... dh penat.... nk tdo...... tata titi tutu...



(cuaknyer tunggu esokkkk!!!!)

6 comments:

dianamisri said...

haha..ojg cternye rupenye....ok.adu da phm skang

fiera nadia said...

tipu...mane de ak ckp cmtu haha

atiezul said...

dgki2!!! nk sopim jgk~ +_____+

et said...

uuuu.beznyer shopping..kat jb mn de tpt shopping mcm kat kl..sadisss~

wadud@duad said...

kalau keje xpe gak, leh cuck2 atm tu.haha.. cun gambar yang kat ktm tueh :-)

deqyalalink said...

encik, kat jb byk sgt tmpt shoping angpa kene la pndy jalan kat jb