Friday, July 2, 2010

make-up over


suatu mse dulu ade sumone tnye aku kat formspring..

'fara, boleh x ko jgn over sgt make-up ni?mcm x confident plak aku tgk...


jawapan aku :
hello~~~~ over? aiyaaaa... aku dh lame tinggalkan zaman menepek make-up kat muke la..aku pki kalo de ape2 event je n kalo aku rajin tue pon eye liner je.. tp selalunyer aku mls pki.. kalo pki eye-liner pon ko dh ckp over tataw la aku nk ckp pe lg..kan~~~




 nk tgk cmner aku make-up over?



 mesti la aku over mse wedding aku mak cik aku!
 sile abaikan pengantin sebelah ye..org nk kawen x pe kalo nk mekap over2 pon.


yg nie mse dinner kos aku..
dimane sume org pon pki mekap kan~ hehe


 yg nie pulak mse tunang acu aku 2 tahun lepas..




nie la gmbr2 yg aku nmpk gile aku make-up..
f.y.i, walopon nmpk cm aku make-up over..
aku X PERNAH menepek concealer or foundation..
even blusher pon aku x pernh ade!
aku hanye mensaratkan mate aku je
dgn eye liner , maskara(kdg2) n eye shadow. 
oh! dan lip gloss juge di bibir!



nk tgk muke aku x make-up cmner plak?

                       mase nie overnite kat mc'd. bln 3 kot mse tuh.. 
x kan nk pki make-up kot kan~


aku x pakai ape2 pon kat muke..
bibir pon kering dong!


opppsss.. tersenyum ngn braces lak~ hehe



yg nie kalo aku hanye pakai eye-liner..

 
 

p/s: 
  • aku pakai eye-liner nie pon kalo rajen.. cmnie kire make-up tebal gak ek?
  • ye.. aku ngaku mmg aku ade masalah dengan keyakinan diri aku sbb tuh aku pakai make-up2 nieh..
  • tp cm yg aku ckp..aku dh tinggalkan..unless kalo de event ape2..
  • lagipon.. beg make-up aku dh kne rampok skali ngn hp2 aku.! 


4 comments:

bellar0ssa said...

huhu pompuan memang suke make up.haha ala akak pon klo make up pakai eyeliner je.huhu

faramira said...

kak intan:

kannnn~~ eyeliner je kot.. tu pon dh dicop make-up over...

sadissss~~(@_@)

Anonymous said...

hai dah lame x melawat!
ala org tu jeles la tuh kalo ko nk tau..

fiera

faramira said...

fiera:

hai fiera.. lepas naek cruise br igt nk lawat blog nie erk... hooo!