Saturday, January 23, 2010

saya boleh bawak kete manual!~


    Hai semue bertemu kembali!
ye... betol.. x tipu.. aku mmg bley bawak kete manual...masuk arini dh nk hampir 6 bulan aku ade 'Lesen Bebas P'..( dh 6 bln gak aku berani langgar lampu merah)...ijaikool kate kalo ckp 'sy boleh bawak kete manual' salah satu ayat yg boleh diguna untuk menarik perhatian jejaka.. huh! xde sape pon tertarik ngn aku..huuuu..sadis2..tp x pe..aku masih mampu berbangge...sbb aku antare gadis terakhir yg x membawa kete auto....(cett..poyo nk mampos!)

NAMUN.....
1) aku masih failed side parking! sbb pe? dunie sebenar x de plak tiang cm diajar kat driving skol dlu..haa... salah sape? ye.. bukan aku...n hasilnyer, aku nyer kete serong mcm terung...

2) skill melintas aku harus dibaiki..ade beberape kali aku melintas mcm ayam.. dan byk kali juge la aku kene maki ngn driver laen sbb masuk melulu...sampi kan ade sekali tuh ,ade satu kete tuh break mengejut(sampi berasap tayar kete tuh..bley bygkan x? syukur ak hidup lg...) gare2 aku yakin boley melintas on tyme!

3) memandu waktu malam mmg mengundang penyakit parkinson aku.. kalo x percaye tanye Basyir... die dh 2 kali menyaksikan ke-parkinson-an aku... yup.. aku mmg x berani bwk kete mlm..byk faktor..salah satunyer, aku rse cahaya2 lampu kat jalan tuh wat aku lg saket mate... tp sbb nk makan sedap nyer psl.. aku gagahkan juge..kenyang perut aku diisi ngn kenny rogers n mc'd!

4) memandu tanpe teman di sebelah...perghh nie yg paling aku x ske.. sbb pe? aku x ske tgk side mirror..ape2 pon aku tauliahkan teman sebelah utuk tgk tepi sebelah kiri aku...(sebenarnyer aku bkn reti sgt tgk side mirror tuh)  setakat nie..yg setie dok teman2 aku g ke hulu ke hilir nie..masih adek aku,angah...thanx angah!

5) aku taw bawak kete tp aku tataw jalan..haaa.. pe kes tuh? kalo org ckp name jalan kat aku... mmg haram jadah aku nk igt..aku mungkin igt bangunan kat keliling jalan tuh.. tp bab name jalan..mmg hampeh.. .so, kalo nk mintak direction g memane x yah la tanye aku.. mesti aku dgn ragu2 nyer jawab..

6) bawak kete kat KL.. terutamenye kat di sekitar chow kit dan jalan semarak! perkare nie wat aku ragu2 nk memiliki kete mse belajar kat UKM nie...sbb ade skali aku culik kete ayah aku untuk gne gi fakulti untuk amik slip exam sem1 membuatkan rse cm aku tataw memandu je..mle2 mse pergi tuh, ak cm nk hampir panjat  devider jalan mse nk melintas(nmpk sgt aku x pandai bajet)..nseb baek de leyha.. die bg arahan untuk wat pe..dpt gak melintas..mse balik tuh pulak,ade org blok perking aku..cmner aku nk kluar? dgn menggunekan skill memandu yg ade..(sampi reverse serong) dpt gak kluar..

kesimpulan yg boleh aku simpulkan drpd perkare2 kat atas, aku mmg boleh bawak kete manual..tp.. aku pon boleh digelar pemandu maut...care pemanduan aku masih lg di tahap bahaye..tp makin ok kot..x kesah la.. bende boley diperbaiki kan?..so sape brani nk naek kete ngn aku?

6 comments:

fiera nadia said...

yeah..bwk kete manual mmg susa kot!esp utk org2 yg da setahun x bwk kete lpas dpt lesen mcm ak..haha..ak xtawla bile ak nk bwk blk..tggu ade kete sniri kot..tu pon maybe ak nk bli yg auto pnye..uhuhu bape taon lg tu?abesla ak..

Anonymous said...

eh ko mmg hebt giler drive..
lg tim taon pehhhhhhhhhhhhhhh...
cm nek kete lmbe..
(gigil ble ak ingt)
pling x bleh bla ak dgr ko lnggr round bot!!!!!!!!
bek ko lggr bot btol bru bebaloi..
hahahhaa...
pape pon, ak nk upah drver j..
x moo blajo drive..
(tatot!!!!!!!!!!)

-c112-

Anonymous said...

***typo taon lps, g pngntn umah mk ck ko**

-c112-

faramira said...

hebat kann~~~~hahaha... tue tahon lpas c112... aku dpt rse kan thn nie lebih tenag... dan tahun2 akan dtg.. bertambah tenang~~~so cmner? mau naik aku enggak?hehe

radios said...

bwk aku jalan2!!

faramira said...

tgk tu weyh... ade gak org caye ngn aku... wuwuwuwu...
syg ko maz~~